Kunst en liefde in tijden van oorlog: Nederlands-Indië en Indonesië

Emiria Soenassa was de eerste vrouwelijke moderne kunstschilder van Indonesië. Veel vragen over haar carrière en persoonlijk leven zijn tot op de dag van vandaag onbeantwoord gebleven. Op basis van nieuw onderzoek kunnen een aantal van deze vragen nu worden beantwoord. De spreker neemt u mee naar de tijd van de Japanse interneringskampen, het culturele leven in naoorlogs Batavia/Jakarta en het begin van de moderne Indonesische schilderkunst.

Woensdag 21 april 2021
Mw. dr. M. (Marije) Plomp
Locatie: Kaju Putih (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
dr. M. (Marije) Plomp
Marije Plomp is vakreferent voor Zuidoost-Azië bij de Universiteitsbibliotheek in Leiden. In 2014 promoveerde zij op de Maleise handschriftencollectie van H.N. van der Tuuk: Never-Neverland Revisited; Malay Adventure Stories. Eerder werkte zij als docent Southeast Asian Studies bij de Universiteit Leiden en de University of Victoria in Canada en als onderzoeksassistent en auteur/redacteur bij het NIOD Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies. In 2008 verscheen van haar hand De gentleman-bandiet. Verhalen uit het leven en de literatuur, Nederlands-Indië/Indonesië 1930-1960.