Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC007

Eerste collectievorming van Europa in Dresden

Eerste collectievorming van Europa in Dresden
Cursuscode: KC007

Deze lezing is gewijd aan de Kunst- und Wunderkammer en De Gemälde galerie Alte Meister van de keurvorsten van Dresden. In Dresden werden door de keurvorsten van Saksen de eerste kunstcollecties in Europa aangelegd: een verzameling die de verscheidenheid en ordening van de natuur en Gods schepping weerspiegelde.

In het paleizencomplex in Dresden werd rond 1720 onder regie van August 1 een begin gemaakt met het aanleggen van speciale collecties, waartoe onder meer Het “Grünes Gewölbe”, de Beeldenverzameling en het Prentenkabinet behoorden. De collectie in de Gemälde galerie Alte Meister in het Zwingler danken wij vooral aan zijn zoon, August II en kleinzoon August III. Door aankoop van vele verzamelingen groeide de collectie uit tot een van de belangrijkste van Europa. 

 

Dinsdag 6 oktober 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Mw. C.J.M. (Carina) Mathot
20:00 - 22:00
Locatie: Aquarijn (klik hier voor de adresgegevens)
C.J.M. (Carina) Mathot
C.J.M. (Carina) Mathot
Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen van het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder– en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Carina Mathot geeft sinds 2007 Kunsteducatieve en Kunstbeschouwende lezingen bij Kunstinstellingen en Kunststichtingen.